Onderhoud

Mensen met een goed functionerend alarmsysteem voelen zich vaak een stuk veiliger in hun eigen huis. Met een alarminstallatie ben je beschermd tegen inbrekers en brand. Daarbij is het uiteraard wel belangrijk dat je er zeker van bent dat de installatie inderdaad goed functioneert. Je hebt immers niks aan een uitgebreid beveiligingssysteem als deze geen alarm slaat als er iets aan de hand is. Het is daarom verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudsdienst voor je alarmsysteem kan veel betekenen voor de beveiliging van je huis. Apparaten worden gecontroleerd en waar nodig worden storingen opgelost en apparaten schoongemaakt en grondig getest.

De kosten

De kosten van een abonnement op een beveiligingsdienst die je alarmsysteem onderhoud zijn afhankelijk van of deze particulier of zakelijk wordt gebruikt.

Bij de particulier een een alarmsysteem niet zo complex als bij de zakelijke klant. Tevens is vaak bij de particulier de installatie van de particulier kleiner dan voor zakelijk.

Wij hebben voor de particulier een standaard onderhoudsabonnement waar bij jaarlijkse controle wordt uitgevoerd.

Zakelijke klanten ontvangen altijd een offerte op maat.

Een inspecteur controleert in principe altijd of alle onderdelen nog werken en kijkt of de batterijen nog voldoende capaciteit hebben. Batterijen worden gratis vervangen. Daarbij wordt meestal ook gekeken of de noodaccu nog functioneert. Dit is een accu die in het centrale systeem ingebouwd zit. Als inbrekers de stroomvoorziening saboteren of deze door brand beschadigd raakt heb je daardoor nog een functionerend alarmsysteem.

Alle sensoren en camera’s worden getest en waar nodig schoongemaakt en geherpositioneerd.

Het is in veel gevallen verstandig dat de codes en andere instellingen gewijzigd worden. Ook dat valt onder het onderhoudscontract. Bij storingen en valse meldingen komt er ook iemand langs om te kijken wat er aan de hand is. Ook wordt er gekeken of alle plekken in en om het huis goed beveiligd zijn. De kosten voor een onderhoudsabonnement zijn afhankelijk van de omvang van je alarminstallatie.

Voor een particulier is een onderhoudsabonnement al vanaf € 25,00 inclusief BTW af te sluiten. Tevens is in dit onderhoudscontract een gratis meldkamer opgenomen. Dit wordt door middel van automatische incasso gefactureerd.

Bestaande AJAX installaties


Heeft u al reeds een AJAX installatie en wilt u deze door ons laten onderhouden? Dat is mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

De prijsopbouw

De prijs bestaat voor het overgrote deel uit de kosten die je moet betalen voor de service van de onderhoudsdienst. In de meeste gevallen zitten daar de kosten voor het vervangen van de batterijen inbegrepen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een onderdeel vervangen moet worden. Daarvoor moet uiteraard betaald worden. Over het algemeen is het afsluiten van een abonnement voor onderhoud een erg goede investering. Een alarmsysteem is immers bedoeld om je veilig te voelen en het is daarbij belangrijk om verzekerd te zijn van een optimaal functionerende alarminstallatie.

De meldkamer

Bij een standaard onderhoudsabonnement krijgt u standaard een meldkamer abonnement erbij. Deze handelt voor u de meldingen af wanneer en onverhoopt een sensor afgaat. Bij een brandalarm zullen deze binnen enkele seconden bellen omdat deze een PRIO melding is.

Wij sluiten u graag aan op de meldkamer waardoor u zich nog veiliger voelt. Wilt u meer informatie over de meldkamer, klik dan hier. U gaat dan naar een pagina met meer informatie.

Uiteraard voorzien wij u graag van advies.